Seda aastat pole vist võimalik ühe lausega kokku võtta ja mida aeg edasi, seda segasemaks see lugu läheb. Ei suuda päris täpselt mõista, kas asjad lähevad paremaks või hullemaks. Igaljuhul on kindel see, et covid-19 on meid kõiki mingil viisil kas finantsiliselt või vaimselt kõigutanud. Kas sahistand lehtedest või koos juurtega välja tõmmanud. Uus hooaeg nõuab uusi väljakutseid ja nuputamisi, kuidas selle pandeemiaga koos elada, mis ära jätta, mis ümber planeerida. Mitte, et vaip oleks alt ära tõmmatud, pigem nagu kõnniks legodel. 

 

Eelmise aasta Halloween stuudios. Kui Corona oli veel positiivse tähendusega.

 

Üks mu salongi suurimaid plusse on see, et mul on koht ainult ühele tätoveerijale. See tähendab ka kohta ainult ühele kliendile korraga ja minu tööd on aastaid juba olnud nii, et ka üks klient päeva jooksul. Mis töötab fantastiliselt kooskõlas pandeemia nõuetega. Sellise stuudio miinus aga on see, et vahest tekib igatsus ka seltskonna ja melu järele mida ma lahendan erinevate üritustega ja flash tattoo-päevadega. Teada on juba paljudele, et minu, kui ka paljude klientide, lemmikürituseks on kasvanud Halloweeni flash nädalavahetused! Suures õhinas ma juba visandasin terve lehe disaine täis kui ühendasin punktid ja mõistsin, et see ei saa see aasta kuidagi toimuda. Minu õudusunenäoks on muutunud ükskõik millise köha saamine, nii et tuleb vältida igasuguseid kitsaid kogunemisi nii kuis’ võimalik. Leidsime Kerli ja Janelyga, et head kraami ei saa ikkagi raisku lasta ja kliendid ka ikka ootavad. Nii et lahenduskäik on järgmine: Flashid toimuvad aga mitte kõik ühel päeval vaid… üks klient ühel päeval. Nii saavad kliendid oma Halloweeni tassid täidetud ja nii palju kui võimalik ka turvalisus tagatud. Minu joonistatud kavandeid saab broneerida 1. Oktoobril. Teostuse saab valida novembrisse või detsembrisse. Janely ja Kerli kavandid ilmuvad jooksvalt nende IG lehel, sealt saab ka kontakti broneerimiseks. Tean, et Halloweeni tattood jäävad pühast endast veidi kaugemale aga õigetel fännidel kestabki Halloween aastaringselt. Eriti kui tattoo jääb elu lõpuni. Esimest korda otsustasin, et need flashid tulevad ka mu e-poodi ajutiste tattoodena (oktoobrikuu alguses), et kõik saaksid osa Halloweeni melust, isegi kui kõik peod/üritused on ära jäetud. Kodus sõprade ja lastega on ikka tore nahale vähe värvi saada!

 

 

Mis veel muutunud on? Inimesena kellel on olnud pidev fomo (fear of missing out) olen ma rõõmsalt jõudnud jomo’ni (joy of missing out!). Sügisega on tulnud palju ideid, mida annaks teha kodus, kuidas arendada e-poodi ning kuidas muuta teistsuguseks stuudio üritusi. Olen jõudnud positiivse tooni peale sellekohapealt, et lihtsalt peab kodusem olema. Korteris alustasime remonti ning avastasin, et mul on niiii palju ideid kuidas oma kodu sisustada. Esimest korda oma värvilist stiili sain välja elada oma stuudios, nüüd mängin värvide, tekstuuride ja detailidega oma kodus. Muidugi on ka kõvasti peavalu viimistluse, liistude, vana asjade ülesvõtmisega jne. Seda enam on põnevam lõpptulemus! Meie korter on suhteliselt väike, nii et on huvitav katsumus teha see värviliseks ja samas ka õhuliseks/avaraks. 

 

Püüdlus jätta endast väiksem ökoloogiline jalajälg on mind viinud minimalismi ja taaskasutuseni. Tahaksin hakata tegema oma disainiga riideid tekstiilijääkidest. Esimesed sammud on tehtud ning hetkel katsetame erinevaid ideid, minu õmbleja Tiiaga, milliseid materjale kuidas annaks kasutada. Minu jaoks on väga tähtis selliseid uusi asju teha kindla loomingulisusega ning tundmata hirmu, et mida teised arvavad. Otsustasin, et esimeste müüdud toodete pealt läheb 100% kasumist heategevuseks. Kuna hetkel on mu huviorbiidis ka vaimne tervis (sellest kunagi hiljem eraldi blogipostitus) siis kindlasti tahaks annetada raha just mõnele selle temaatilise organisatsioonile.

 

 

Kas oled leidnud ka endale uusi tegevusi pandeemia tõttu? Kas oled pidanud tegema palju ümberkorraldusi enda elus?