Nädalaid on juba möödas sellest, kui saime aru, et maailm mida me tunneme muutub totaalselt. Paanikalt hakkavad mõtted minema selle peale, kuidas edasi elada ja oma aega sisustada. Tavaliselt on kevad ikka aeg, kus hakatakse tegema ettevalmistusi suveks, mis üldiselt tähendab, et ka tätoveerijatel on tihedalt ajad täis broneeritud. Tihti tahetakse ikka tattood valmis saada just vahetult enne suve! Kuid nüüd on enamus salongid kinni ja tattoo-huvilised karantiini-rešiimis. Kuidas saaks seda olukorda hetkel ära kasutada kõige paremini mõlema osapoolte huvides?

Kui oled aastaid mõelnud oma esimese tätoveeringu peale, või mõtteid mõlgutanud oma järgmise tattoo osas, siis praegu on parim aeg ideede läbimõtlemiseks! Lõpuks on aega põhjalikult süveneda sellesse protsessi. Siin on mõned näpunäited:

1.

Leia uusi põnevaid stiile.

Kuigi ma pean nõustuma, et Pinterest on väga hea koht kust leida kiiresti ilusaid tattoo-näiteid, siis jääb ta suht pinnapealseks ja toob alati näiteks suhteliselt samu/sarnaseid pilte. Võta aega, et otsida Instagramist tätoveerijaid, kes teevad unikaalset kunsti ja laiendavad su silmaringi! Nii leiad enda tattoode jaoks ideid, et su töö tuleks võimalikult unikaalne. Hea on alustada Instagrami kasutajatest, kes jagavad teiste tätoveerijate töid. Mõned näited: @inkstinctcolors , @supercutetattoos , @neotraditionaleurope , @tattoism , @dark_ornaments .

 

@inkstinctcolors

 

2.

Süvene kohalikesse tätoveerijatesse. 

Eestis on nii palju andekaid tätoveerijad aga tihti oma klientidelt küsides, ega paljud ei teagi kedagi peale minu (ja võibolla paari veel kes teevad värvilisi töid). Isegi kui teised tätoveerijad ei pruugi olla päris sinu maitse järgi, on minumeelest ikka põnev näha kui mitmekülgne Eesti tätoveerimis-maastik on! Võibolla on mõnikord ka mõnel su sõbral või tuttaval head tätoveerija soovitust vaja. Siit  Instagramist leiad pika listi @siit_leiab_tatoveerija.

 

 

3.

  E-konsultatsioonid.

Kuna ka tätoveerijad on kodused ja näost-näkku konsultatsioon ei tule hetkel kõne alla, siis saab tattoo ideid arutada läbi interneti. Kui sul on ideed olemas ja stiili poolest paar tätoveerijat sõelal, miks mitte praegu võtta see aeg, et kirjutada neile. Uuri, kas nad oleks potentsiaalselt huvitatud su tööst ning mis võiks umbkaudne hind olla. Võibolla on sul vaja ka nõu asukoha valiku või suuruse osas? Kui on keerulisemad ideed olnud, olen teinud konsultatsioone ka telefonitsi või läbi Skype. Igaljuhul saab tänu internetile ideed arutatud! Nõu küsimine ja ideede arutamine on ka tasuta, nii et nüüd on parim aeg selleks. 

 

 

Isegi kui ajad on praegu keerulised kõigile, et tohi unustada, et see saab kõik ükskord läbi. Unistada ja tuleviku peale tuleb mõelda igaljuhul! Otsige inspiratsiooni ka kõige lihtsamatest asjadest ja toetage oma sõpru/tuttavaid.

Mis tegevused Sinul aitavad hetkel karantiis olles aega sisustada?