12 aastat tagasi kui ma oma esimese Wacom graafikalaua sain, jäin ma joonistamisest täielikult sõltuvusse: loominguvabadus mis digitaalse illustreerimisega kaasa tuli, oli võimas! Nii on see digisõltuvus minuga jäänud aga töövahendeid on lisandunud.

 

Wacom Intuos

Mu esimene graafikalaud mida ma kasutasin on ka see, mida ma ka algajatele digi-illustratsiooni-entusiastidele soovitan. Praegu on selle seeria mudeli nimi Intuos, vanasti oli nimeks Bamboo ja kõige odavam hind hetkel mis ma leidsin on 79.99€. Sellel, nagu ka kõikidel teistel Wacomi tabletitel, on akuvaba pliiats ja alus on survetundlik. Survetundlikuse tase sellel on muidugi kõige kehvem võrreldes teiste Wacomi toodetega aga selle hinna eest väga hea. Ma olen suutnud 2 tükki täiesti ribadeks joonistada aga ikka ostsin kolmanda ka. See leiab mul kõige rohkem kasutust kodus või kui vaja, ka reisidel. Hea on kui on olemas tablet arvutiga kui mul on vaja suurte failidega töödata (mida iPad ei võimalda) ja fotosid töödelda. Asendamatu väike abimees!

 

wacom cintiq 13HD
Wacom Cintiq 13HD

Lõpuks aastaid aastaid hiljem kui mul tekkis ressurssi, täitsin ma oma megaunistuse ja tellisin endale Wacomilt Cintiq 22HD (22 tolline survetundlik lisaekraan) mille ma nädala pärast tagasi saatsin, sest minu meelest oli see täielik jura ja liiga suur.  Asemele ostsin uue 13HD mudeli ja see sõber on mul siiamaani. Huvitav on see, et 13HD mudelit on veel vahepeal uuendatud aga 22HD’d mitte. Nüüd istub see graafikalaud mul stuudios ja kasutust leiab ta üpris palju. Survetundlikus on lihtsalt fantastiline ja rahul olen ka ekraani tekstuuri ja heledusega. 

 

iPad Pro
iPad Pro

Ja lõpuks kolmas laps: iPad pro 9.7”. Siis kui apple oma pliiatsi reklaamiga välja tuli, ei sallinud ma seda toodet kaua. Mismõttes peab pliiatsit laadima?? Midagi ei asenda Photoshopi! Olin kindel, et see on paras laste mänguasi. Lõpuks sai uudishimu minust ikkagi jagu, ostsin tableti, ostsin pliiatsi ja nüüd ma ei kujuta oma elu ette ilma nendeta. Kõik kavandid ja visandid teen ma sellega. Procreate on täiesti ulmeliselt lihtne ja samas võimekas programm. Suhe pliiatsi ja ekraani vahel on koguaeg sujuv. Kõige kõige Kõige suurem miinus sellel programmil on see, et A3est suuremaid faile väga ei anna joonistada. Mida suurem on fail, seda vähem layereid kasutada saab. Aga ma annan neile selle andeks. iPad pro on igati tore ja vahva poiss ja aitäh Apple, et te Steve Jobsi pliiatsi-vaba reegli ümber lükkasite. 

Mis on Sinu lemmik vahend joonistamiseks?