Oma 6 aastat olen olnud tätoveerimis-elu sees ja nii mulle, kui mu klientidele on öeldud nii naeruväärseid asju tattoode kohta, et kuku pikali. Rääkimata siis nendest lugematutest neti-kommentaaridest mis ma olen saanud enda antud intervjuude kohta. Algul mõtlesin, et toon mõned näited ka siia postitusse, kuid sain aru, et need on nii labased, et me jääme kõik mõnevõrra lollimaks pärast nende lugemist. Ehk siis, tuli idee kirjutada postitus just nendele inimestele, kellel endal pole tätoveeringuid ja on ise millegipärast räigelt häiritud ennast ümbritsevate tätoveeritud inimeste poolt. Julgelt võib seda postitust jagada igast sotsiaalmeedia tasanditel, et see jõuaks väärt sihtgrupini. 

1.

See jääb ju igaveseks!

Esiteks, need ei jää igavaseks. Tattood jäävad ainult selle inimese elu aja lõpuni, ehk see on kõige personaalsem ja puhtaim kunstivorm. Tattoosid ei saa hiljem müüa kunstioksjonitel ega väärtus ei muutu. Jah, tätoveeringud tõesti jäävad inimese elu lõpuni ja see ongi just põhjus, miks inimesed teevad neid. Kui sa ütled seda meile, siis see ei ole uudis, usu mind. Sa ei jäta endast tarka muljet, kui hüüad ilmselgeid väiteid teistele näkku.

 

Whang Od, tätoveerija
Whang Od, tätoveerija
Julie H. Teksasest
Julie H. Teksasest

2.

Mis siis tattoodest saab kui sa vanaks jääd?

See on kõige populaarsem küsimus mida olen mina kui ka mu kliendid saanud. Kui ma olen pensionär, siis esiteks, ma loodan, et ma olen leidnud oma elus lõpuks hingerahu ja ma saan julgelt öelda, et mul on täiesti ükskõik teiste arvamusest. Teiseks, pole ma enam ka mingi supermodell, eeldatavasti olen vajunud ja kortsus: tattood oleksid ainukesed ägedad mälestused mu nooruspõlvest. Kolmandaks: kogu meie generatsioon on needistatud ja tätoveeritud! Selleks ajaks kui me vanaks jääme, on tattood sama igavad ja normaalsed kui praegu kõrvaaugud. Me oleme tulevikus ülikiftid rock-n-roll mutid ja vanamehed, erinevalt tänapäeva kibestunud pensionäridest. 

3.

 Ja mis nendest veel saab kui sa ära sured!

Lähevad mullaks nagu ülejäänud nahk. Põlevad ka samamoodi nagu ülejäänud nahk. Läbi ajaloo on olnud osadel hõimudel uskumus, et kui inimene polnud üleni tätoveeritud kui ta suri, siis ta oli jumalatele nähtamatu. Inimestele tätoveeriti terve nende elu-lugu kehale ja see oli au need tätoveeringud välja teenida ja kanda. 

4.

Mis su tätoveeringute tähendus on?

Äkki see pole sinu asi? Kas muidu küsid ka miks inimesed just mingit värvi riideid või jalanõusid kannavad? Miks sa just sellise auto ostsid ja sellises majas elad? See sul mingi staatuse sümbol, või mida see kõik tähendab? Osad inimesed teevad endale väga personaalse tähendusega tätoveeringuid, osad teevad sellepärast, et neile lihtsalt meeldivad ilusad pildid oma kehal. Ja kui inimene räägibki oma väga sügava tähendusega tätoveeringu taustast, kas sind siiralt tegelt siis huvitaks ka? Ära topi oma nina teiste asjadesse. Kui sulle meeldib kellegi pilt, siis anna talle lihtsalt üks siiras kompliment! 

 

5.

 Miks sa teed neid kui tätoveerimine nii valus on!

Kõige lihtsam lause selle seletamiseks on “ilu nõuab ohvreid”. Võibolla naised mõistavad paremini selle lause tähendust aga paljud ilu protseduurid võivad olla valusad või ebamugavad. Tihti kuulen oma klientidelt, et vahatamine on valusam kui tätoveerimine. Ja enamus klientidel pole tätoveerimine üldse nii hull kui mingites näideldud Youtube videotes võib näha. 

6.

 Palju see tätoveering maksab?

Kui sul on reaalne huvi, palun võta ühendust tätoveerijaga ja ta annab sulle hinnapakkumise. See on sama hea küsimus, et kui palju maksab üks auto. Või paar jalanõusid. Pahatahtlikud inimesed küsivad seda tihtipeale, et mõista kui palju raha on inimene mõttetult tuulde visanud. Aga kibestunud inimeste jaoks on kõik raha mis on kulutatud hobidele, raisatud raha. 

 

Suur!
Suur!
..või väike?
..või väike?

7.

 Sa rikud oma elu ära ja piirad oma valikuid!

Ma ei tea, kui paljud inimesed käivad oma töö-intervjuudel paljalt. Jällegi, pole sinu ega tööandja asi, mis pildid mul tehtud on särgi või pükste all. Kindlasti on asukohti, mille kohta on inimestel eelarvamusi (nägu,kael, labakäed jne) aga inimesed kes teevad endale sellistesse kohtadesse tattoosid, on ise üpris kursis oma valikutega. Nendele nina alla nühkida, nagu sa teaks paremini, on mõttetu. Minu klientide seas on teenindajaid, advokaate, kirurge, firma-omanikke, kokkasid jne.. Igast eluvaldkonnast! Keegi pole oma tööst ega klientidest ilma jäänud tattoode pärast. 

8.

Sa ei saa verd ega vereanalüüse anda!

Saab ja saab. Verd võib anda juba 4 kuud pärast viimase tätoveeringu tegemist ja isegi kui on nahk täiesti ära tätoveeritud siis saab ikka verd võtta ka kohtadest kus on tattood. Kui mingil põhjusel ei ole aga üldse näha käe peal veeni, siis inimesel on kehal veel küllaldaselt kohti, kus saab suurtematele veresoontele ligi. Jällegi, palun mitte räusida teemadel, mille kohta endal puudub info.

9.

 Tätoveeritud inimesed on nii koledad; eriti naised!

Tätoveeritud ja tätoveerimata inimeste vahe on see, et tätoveeritud inimesi ei häiri üldse kui sul pilte pole kehal. Igal ühel on õigus oma arvamusele aga see ei muuda midagi, kui sa seda kõva häälega välja ütled: Inimesed tätoveerivad ennast ikka edasi. Äkki peaks ka hakkama ütlema tätoveeringuteta inimestele, et kuule, su nahk näeb ülitühi ja igav välja, äkki teeksid midagi sellega?

Sara X Mills
Sara X Mills
Monami Frost
Monami Frost
Hannah Pixie
Hannah Pixie
Alysha Nett
Alysha Nett

10.

 Sa näed välja nagu vang.

Sa näed ka välja nagu vang. Vanglas on igasuguseid inimesi, tätoveeringutega ja ilma. Kui see küsimus vihjab sellele, et vahepeal oli ajaloos pisike faas kus tehti tätoveeringuid vanglates, siis see näitab järjekordselt sellise asja ütleja kohta, kui väikse silmaringiga ta on. Tätoveerimine on olnud siin maailmas tuhandeid aastaid ja alati on tattoodel olnud võimas ja positiivne osa inimeste elus. Ainult paarkümmend aastat on tehtud neid vanglates. Inimesed (mulle tundub, et eriti Eestlased) tahavad leida igas asjas midagi vähegi negatiivset, et siis käia ja nühkida seda kõikidele nina alla. Tätoveerimisest on kujunenud mitmekülgne kunstivorm, millega nii tätoveerijad kui ka tätoveeritavad saavad ennast väljendada. 

Ma piirdusin 10. punktiga, et postitus ilmatu pikaks ei veniks aga neid naljakaid  ütlusi on veel ja veel olnud nagu näiteks: mis su vanemad su tattoodest arvavad, mida su lapsed su tattoodest arvavad, kas sa reisida saad nende piltidega, mis mujal riikides arvatakse su piltidest, kas sul on tähelepanuvajadus, ainult satanistidel on tätoveeringud jne jne… 

Kas Sulle on öeldud midagi imelikku su tätoveeringute kohta? 

Kui Sulle meeldis see postitus, siis keri veidi allapoole, et liituda uudiskirjaga! Siis oled esimene, kes näeb uusi postitusi.